Često postavljana pitanja

1.) Koliki su ukupni troškovi održavanja stranice nakon isteka 1. godine?


Troškovi iznose samo 180 kn za prostor na internetu (web hosting). Ukoliko ste se odlučili i za vršnu internetsku .com domenu (npr. www.naziv-vasih-apartmana.com), tada plaćate dodatnih 69 kn, što ukupno iznosi 249 kn godišnje.2.) Nakon što je stranica izrađena, može li se naknadno dodati podstranica s npr. cijenama i koliko stoji dodavanje?


Naravno. Nakon što je Vaša stranica izrađena, možemo dodati podstranicu kakvu želite. Dodavanje podstranice se ne naplaćuje.3.) Znamo da ćemo moći mijenjati slike i tekstove na stranici. No, budući da se ne snalazino u radu na računalu, kolika je cijena izmjena ako ih vi radite?


Osim što je program jednostavan za korištenje, pripremili smo i jasne video upute kako ažurirati slika i tekstove pa nećete imati problema oko izmjena. Ukoliko svejedno želite da mi to napravimo, učinit ćemo to besplatno.4.) Želio bih imati pozadinsku sliku na stranici. Je li to moguće?


Program sadrži opciju postavljanja pozadinske slike, ali trenutno nije dostupna za korisnike. Ukoliko želite pozadinsku sliku, molimo da nam ju pošaljete i mi ćemo ju besplatno postaviti umjesto Vas.5.) Osim slika i tekstova, da li mogu još nešto mijenjati na stranici?


Nakon što vaša stranica bude izrađena, bit ćete u mogućnosti samostalno mijenjati:

  • Slike
  • Tekstove
  • Ažurirati kalendar zauzetosti
  • Dodati novu podstranicu (uskoro!)
  • Mijenjati boju pozadine
  • Postaviti pozadinsku sliku

Sve nabrojano je moguće promijeniti sa doslovno par klikova mišem!
6.) Želio bih drugačiji dizajn nego što ih imate u galeriji. Je li to moguće?


Moguće je. Pošaljite nam primjer stranice kakvu želite. Ovisno o kompleksnosti izrade, bit će potrebno nadoplatiti određen iznos.
7.) Odlučili smo se za narudžbu. Koji je daljnji postupak?


U tom slučaju možete ispuniti formular za narudžbu ili nas kontaktirati na telefon 099 8080 555. Pitat ćemo Vas nekoliko osnovnih informacija o Vašem smještaju, broju smještajnih jedinica, željenom predlošku i domeni. 

Nakon što zaprimimo narudžbu, poslat ćemo Vam ponudu s detaljima o uplati.

Nakon uplate, započet ćemo s vizualnim dijelom izrade stranice. Taj proces obično traje 2-3 dana. Nakon završetka vizualnog djela, slijedi postavljanje Vaših materijala. Slike i tekstove morat ćete nam poslati. 

Postavljanje materijala na stranicu je veoma jednostavan i zabavan proces koji možete i sami napraviti ako želite, bez obzira na Vašu informatičku pismenost. 


8.) Trenutno nemam dostupne sve prijevode. Mogu li se prijevodi dodavati kasnije?


Naravno. Nakon što budu izrađene, Vaše stranice će uključivati mogućnost unosa 8 prijevoda. Ako prijevodi (tekstovi) nisu uneseni, zastavica na vrhu stranice neće biti prikazana. Tek kada se prijevodi unesu, zastavica će se pojaviti i Vaš posjetitelj će biti u mogućnosti odabrati strani prijevod.

Prijevodi (tekstovi) se mogu unijeti naknadno kada god Vi želite. To možete napraviti sami ili mi umjesto Vas. Proces je veoma jednostavan.
9.) Moram li paziti na rok isteka domene i prostora na internetu (web hostinga) ili ćete se Vi pobrinuti za to?


Ne morate paziti. 10 dana prije isteka domene i prostora na internetu (web hostinga) poslat ćemo Vam ponudu s detaljima oko produljenja.10.) Koja je razlika između .com i .hr domene?


Najveća razlika između ove dvije domene (ekstenzije) je u pozicioniranju na tražilicama.


Vršna internetska . com domena će postići viši rang na stranim tražilicama (Google.de, Google.it i dr.), dok će .hr domena postići viši rang na hrvatskom Google-u (Google.hr). Ako ste više orijentirani na strane posjetitelje, preporučamo Vam vršnu internetsku .com domenu.


Provjeru dostupnosti domena i informacije o njima provjerite ovdje.